tájékoztatás a csehországi vérebversenyről

Tagtársak!

Október utolsó napjaiban a Morvaországi Kladska  térségen került sor a hagyomános nemzetközi vérebversenyre, melyre ezúttal is meghívást kaptunk. A MVE szineit ezúttal Pukánszki Zoltán és német import hanniveti szukája képviselte, bíróként Varga Aladár, és kísérőként Fülöp Marcell vett még részt az eseményen.

A csehországi versenyek sajátossága, hogy a mesterséges és természetes csapák kidolgozása mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a fegyelmi gyakorlatok is. Ez utóbbi feldatsor a korábban induló magyar vérebvezetőknek általában problémát okozott, de ezúttal a magyar induló és vérebe szinte minden fegyelmi gyakorlatra a maximális pontszámot kapták.

 A természetes sebzéseken végzett munka során Zoliék két vadat hoztak terítékre, mindkét esetben 2.- vagy 3. kutyaként elindúlva, olyan csapákon ahol előttük már több véreb elvérzett. A nehezebbik munkájuk egy 28 órás, szinte vér nélküli gímtehén sebzés volt, amely végén 1600 m vezetékmunka után lett meg a dermedt vad. A másik munkájuk egy rövidebb ( 650 m) dermedtre keresés volt, amin kortábban már szintén elvérzett több helyi kutya.

 Végeredmény ( 10 induló mellett):

  1. Pukánszki zoltán , LISA VOM WOLFSKOPDF  nevú kutyájával, 340 pont.
  2. Mónika Bleyckova                                                                               300 pont
  3. Miroslav Sima                                                                                      250 pont

 Úgy érzem, valamennyiünk gratulációját megérdemli a véreb és vezetője páros!

 

 a Zelnök